Welcome to CMM

We've created a Custom Map Makers Discord channel, if you'd like to join us on the CMM Discord Channel, click here

Can not get custom textures to work

Having a problem with a shader or texture
SweeTooth
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 1:16 am

Can not get custom textures to work

Postby SweeTooth » Sat Jan 11, 2014 1:36 am

I am a noob at mapping and i can not get my textures to work. I made a folder in my q3ut4 named textures. I made a folder with in my textures called untitled and i put a few .jpg images in that folder. I opened radiant and the folder didn't show up in my texture browser. I tried adding untitled to the shaderlist.txt and it still didn't work. I even flushed and reloaded my shaders for the hell of it, but it isnt a shader i just want the textures to work. Any help would be greatly appreciated. Thanks guys. :D

Markinho
Posts: 109
Joined: Thu Nov 03, 2011 10:56 pm
Contact:

Re: Can not get custom textures to work

Postby Markinho » Sat Jan 11, 2014 11:14 am

Are you sure the paths are correct (edit>preferences>paths) ?
Image

SweeTooth
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 1:16 am

Re: Can not get custom textures to work

Postby SweeTooth » Sun Jan 12, 2014 6:27 am

Yes, if it is supposed to be set to My Urban terror folder.

Markinho
Posts: 109
Joined: Thu Nov 03, 2011 10:56 pm
Contact:

Re: Can not get custom textures to work

Postby Markinho » Sun Jan 12, 2014 11:08 am

It's supposed to be set to your UrT mapping folder
Image

User avatar
Rayne
Site Admin
Posts: 624
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm

Re: Can not get custom textures to work

Postby Rayne » Sun Jan 12, 2014 11:14 am

Under edit/preferences/path the path must point to the folder where the engine is.
Under file/project settings, a custom quake III modifications needs to be selected and bellow is a box that says fs_game, type in q3ut4 here.

If the texture folder still isn't showing, delete it, and create it again in q3ut4/textures folder.

SweeTooth
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 1:16 am

Re: Can not get custom textures to work

Postby SweeTooth » Sun Jan 12, 2014 1:22 pm

I checked and i seem to have my paths set correctly and i just tried deleting my textures folder and I made a new one and i put a new .jpg in their and it still doesn't seem to work.

User avatar
Rayne
Site Admin
Posts: 624
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm

Re: Can not get custom textures to work

Postby Rayne » Sun Jan 12, 2014 3:33 pm

Are you deleting the folder named "textures" in the q3ut4 folder or the newly created folder you made inside of the q3ut4/textures folder.

SweeTooth
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 1:16 am

Re: Can not get custom textures to work

Postby SweeTooth » Sun Jan 12, 2014 6:40 pm

I deleted the folder named textures in my q3ut4 folder. I shouldn't have to make a shader for the texture to work should I?

User avatar
Rayne
Site Admin
Posts: 624
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm

Re: Can not get custom textures to work

Postby Rayne » Sun Jan 12, 2014 7:58 pm

OK, now create a folder in the q3ut4 folder, named "textures", and now create a new folder inside the "textures" folder and name it anything you want.
So the path to your map texture folder will look like this q3ut4/textures/my_map_textures

SweeTooth
Posts: 7
Joined: Sat Jan 11, 2014 1:16 am

Re: Can not get custom textures to work

Postby SweeTooth » Sun Jan 12, 2014 8:13 pm

Yeah that is what i have been trying,but it still doesn't work. Thanks for helping me by the way :D
So this is what it looks like, and i am almost certain my paths for gtk are correct. This doesn't work.
Image


Return to “Shaders / textures”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests