Welcome to CMM

We've created a Custom Map Makers Discord channel, if you'd like to join us on the CMM Discord Channel, click here

FPS Issue

Brushwork, patches and other issues
User avatar
xandaxs
Posts: 959
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm
Location: Oeiras, Portugal
Contact:

FPS Issue

Postby xandaxs » Fri Dec 21, 2012 1:35 am

Hey folks!
I know its been a while and it might seem kinda ungrateful to come here asking for help... But its worth a shot.

I'm having some FPS issue on my jump map. Not big but FPS wobble between 115 and 125, sometimes it even reaches 105 and such. The jump map only has 3 jumps do far, 3 big jumps but only 3, it's smaller than a regular jump map.
I've everything detailed except for the caulked brushes I made around each jump...

How it looks like in Radiant (no filter activated):
normal.jpg


When filtering detail brushes:
nodetail.jpg


When in-game I use r_showtris I can see though that the entire map is being rendered (with the exception of the start room because it is divided by a portal)

Shouldn't it be only rendering the structural surrounding brushes?
How can I fix this FPS issue?

I was trying to avoid manual hinting as I don't quite know how to make it properly yet.
Besides, a jump map shouldn't need hinting as long as you have z-shaped corridors between jumps to block visibility (which I do).

How can I solve this?
[12:25] <JohnnyEnglish> morning Nounou
[12:25] <JohnnyEnglish> wotcha doing?
[12:25] <Nounou> hello
[12:26] <Nounou> nothing much, i've nothing to do at work so
[12:26] <Nounou> modeling woman
[12:26] <JohnnyEnglish> woo
[12:26] <JohnnyEnglish> real women?
[12:26] <Nounou> realistic yes, on maya

Image

User avatar
Rayne
Site Admin
Posts: 624
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm

Re: FPS Issue

Postby Rayne » Fri Dec 21, 2012 2:42 pm

Check for leaks first.
It screws up the vis.

User avatar
ValkoVer
Posts: 176
Joined: Mon Aug 22, 2011 11:01 am
Location: Poland

Re: FPS Issue

Postby ValkoVer » Fri Dec 21, 2012 6:35 pm

You can't hint anything in straight room like this. Why water brush is cut into 2 parts? Whats r_speeds value?

User avatar
xandaxs
Posts: 959
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:22 pm
Location: Oeiras, Portugal
Contact:

Re: FPS Issue

Postby xandaxs » Sat Dec 22, 2012 2:05 pm

- Map has no leaks

- I isn't all straight, that was a jump... The maps looks like this:
Untitled.png


- The water brushes are actually split in 3 because I've a tunnel at the end that goes down and I need to split it because of it.... It shouldn't b causing any issue though should it?

- r_speeds is 0 (the default)
[12:25] <JohnnyEnglish> morning Nounou
[12:25] <JohnnyEnglish> wotcha doing?
[12:25] <Nounou> hello
[12:26] <Nounou> nothing much, i've nothing to do at work so
[12:26] <Nounou> modeling woman
[12:26] <JohnnyEnglish> woo
[12:26] <JohnnyEnglish> real women?
[12:26] <Nounou> realistic yes, on maya

Image


Return to “Brush / patches and other mesh”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron